om koret

Det Islandske Kvindekor i København blev stiftet i 1997 af sangglade islandske pionerkvinder i København, der savnede et ambitiøst kor at synge i. Korets første dirigent var sopransangerinden Ingibjörg Gudjónsdóttir. De sidste 8 år har Sigrídur Eythórsdóttir (Sigga),cand.phil. i musikvidenskab fra Aalborg Universitet, været korets dirigent.

Kvindekoret er et amatørkor hvor kun dirigenten får betalt for sit arbejde. Koret tæller omkring 20 kvinder i alderen 20-50+; nogle bor her permanent, mens andre standser for kortere eller længere periode før de flytter tilbage til Island. Til trods for årlig udskiftning har koret en fast kerne på omkring 10 kvinder der har været med fra starten.

Vi er rigtig glade for at synge, og specielt at synge sammen! Vi er meget ambitiøse og øver en gang om ugen i Jónshús, det islandske kulturhus i København. Koret synger forskellige genrer, men dog mest nyere musik skrevet til kvindekor.

Koret holder koncerter nogle gange om året, ofte i forbindelse med jul og forår. Vi deltager regelmæssigt i kortræf for islandske kor i udlandet, samt Nordatlantiske kortræf. Korets vigtigste mål er at introducere danskerne til islandsk musik. En spændende opgave for koret er også at præsentere dansk musik for islændinge. Koret har bl.a. sunget utallige gange i den islandske ambassade, hvilket vi er stolte af; dér har vi mulighed for repræsentere landet ved officielle lejligheder.

Her kan du se kommende koncerter.